Publikationer

Timbros publikationer

TIMBROS STUDENTDAG

onsdag, 12 oktober, 2016 - 12:00 till 23:00
HANDLEDNING - KARRIÄR - ÖPPET BIBLIOTEK - STUDENTBAR - DEBATT

Bokmässan

torsdag, 22 september, 2016 till söndag, 25 september, 2016

Hon tar över arbetsmarknadsfrågorna

30 augusti, 2016
Siri Steijer blir ny programansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Timbro. Siri är utbildad journalist och kommer senast från en tjänst som pressekreterare på Företagarna. Hon har

Människorna mellan stolarna

Människor utvisas från Sverige för att de tjänar några kronor för lite eller har fått jobb genom fel kanaler. I rapporten ”Människorna mellan stolarna” visar Fredrik Hultman att det inte är enskilda

Höghastighetsjärnväg – tillväxtmotor eller Göta kanal 2?

fredag, 2 september, 2016 - 12:00 till 13:00
Inför höstens fortsatta debatt om höghastighetsbanorna bjuder Timbro in till seminarium om höghastighetsjärnvägar. Dr Richard Wellings på Institute of Economic Affairs i London presenterar Storbritanniens erfarenheter från tidigare byggande av höghastighetsjärnväg och hur diskussionen ser ut inför den planerade utbyggnaden.

SVERIGE I NATO AV STEN TOLGFORS

torsdag, 1 september, 2016 - 11:30 till 13:15
Den 1 september släpper vi Sverige i Nato av Sten Tolgfors . I boken visar Tolgfors vad ett fullvärdigt medlemskap skulle innebära för Sverige och argumenterar för varför det vore den bästa garanten för ökad säkerhet, både i Sverige och i Östersjöområdet.

Den kostsamma värnskatten

torsdag, 18 augusti, 2016
En avskaffad värnskatt skulle öka skatteintäkterna med 3 miljarder kronor, uppskattar nationalekonomen Jacob Lundberg i Timbros briefing paper "Den kostsamma värnskatten". Intäktsökningen motsvarar kostnaden för 7 000 nyutexaminerade poliser.  Värnskatten är de sista fem procenten av den statliga inkomstskatten och betalas på månadsinkomster över 53 000 kronor. I rapporten ”Platt skatt för högre intäkter” visade Jacob Lundberg att det sannolikt skulle vara självfinansierande att avskaffa hela den statliga inkomstskatten.