När krisen sänkte Island – drogs kapitalismen med i fallet?

När krisen sänkte Island – drogs kapitalismen med i fallet?

Anmälan (Det är inte längre möjligt att anmäla sig till detta evenemang)
Datum:  tisdag, 29 oktober, 2013 - 08:30 till 10:00
Adress: 
Timbro, Kungsgatan 60, 2tr
Sverige

Timbro bjuder in till ett seminarium om finanskrisens härjningar på Island, om varför landet drogs ned så djupt i den ekonomiska nedgången och om vad krisen har betytt för kapitalismen. Två mycket intressanta personer, Hannes H. Gissurarson, professor i politisk teori vid Islands Universitet och tidigare i styrelsen för den isländska centralbanken och för Mont Pelerin Society samt Urban Bäckström, vd på Svenskt Näringsliv samt tidigare Riksbankschef, kommer till Timbro för att tala om detta.​

Hannes H. Gissurarson kommer att berätta om varför Island drogs ned i djup finansiell kris, om varför den isländska centralbanken förvägrades samma möjligheter till valutahandel med dollar som övriga nordiska centralbanker och om varför Storbritannien använde en anti-terror-lag för att frysa tillgångarna i en av de isländska bankerna, samtidigt som de skapade räddningspaket för alla andra banker.

Än idag är stora delar av Europa i gungning och nya varningssignaler ljuder ständigt från olika delar av världen. Urban Bäckström ger oss sin syn på vad detta säger oss om kapitalismen. Vilken är rätt väg framåt för de länder som ännu är i djup kris och hur skapas ekonomiskt välstånd på lång sikt?


Pernilla Ström
modererar.

Obs! Seminariet hålls på engelska.

 

TID 
29 oktober, kl 08:30-10:00. Frukost serveras från kl 08:00

PLATS
Timbro, Kungsgatan 60

ANMÄLAN
Senast den 25 oktober. Bindande anmälan. Deltagare som uteblir utan att ha avanmält sig per e-post: info@timbro.se eller tel 08-587 898 00 kommer att debiteras 100 kronor.

 

För mer information, kontakta Malin Sahlén malin.sahlen@timbro.se
 

Anmälan (Det är inte längre möjligt att anmäla sig till detta evenemang)
Fler evenemang