Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyheter
Allmänt

Till försvar för den minimala staten

Robert Nozick formulerar i sitt klassiska verk Anarki, stat och utopi ett filosofiskt försvar för individuella rättigheter och den minimala staten. Hur står hans idéer sig i dag? Vad har svenska liberaler att lära i en tid när efterfrågan på en allt starkare stat tycks växa för varje år?Välkommen på seminarium den 24 januari.

Robert Nozick var en av 1900-talets viktigaste liberala tänkare. I sitt klassiska verk Anarki, stat och utopi formulerar han ett filosofiskt försvar för individuella rättigheter och den minimala staten.

Hur står sig Nozicks idéer i dag? Vad har svenska liberaler att lära i en tid när efterfrågan på en allt starkare stat tycks växa för varje år?

Anarki, stat och utopi kom ut 1974 och gavs ut första gången på svenska av Timbro 1986. Nu ger vi ut den i en nyutgåva – en klassiker som känns mer aktuell än någonsin.

Sagt om boken:
»Robert Nozicks lovsång till det fria, liberala samhället markerar starten för utbredningen av dess idéer. Ett nyliberalismens manifest som var en av de starkast bidragande orsakerna till liberalismens fantastiska renässans under slutet av 1900-talet.« – Johan Norberg

Medverkande:
Henrik Dahlquist, statsvetare, Oxford University
Johan Norberg, författare och liberal debattör
Karin Svanborg-Sjövall, vd Timbro
Samtalet modereras av Andreas Johansson Heinö, chef Timbro förlag.

ANMÄLAN: https://www.eventbrite.com/e/till-forsvar-for-den-minimala-staten-biljetter-54532398873

Datum: 24 januari 2019.
Tid: 17.30-21.00. Samtalet börjar kl. 18.00.
Plats: Timbro, Kungsgatan 60, Stockholm.
Anmälan: Lanseringen kostar 100 kronor. Då ingår boken. Du kan betala med kort eller swish på plats. Anmäl dig senast den 22 januari. Anmälan är bindande. Vid utebliven avbokning debiterar vi 100 kronor.