Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Skolboost – snabbutbildning i skolpolitik

Svensk skola var en gång bland de bästa i världen. Så är det inte längre. Socialdemokraterna skyller på friskolorna, men samtidigt är svenska klassrum stökiga och lärarna saknar auktoritet. Hur borde skolan och skolsystemet utformas för att ge alla elever bästa möjliga start i livet? Under en helg får du träffa Sveriges främsta experter och forskare.

Innehåll

Utbildningen fokuserar på hur svensk skola borde utvecklas för att återigen bli världsbäst. Du får en heltäckande bild av vad forskningen säger om friskolor, valfrihet och ojämlikhet av Sveriges främsta experter på området. Du får träffa rektorer som vänt resultaten på problemskolor med fokus och ordning och reda, insikter i hur lärarutbildningen och läroplanerna är upplagda samt reda ut om betyg är bra eller dåligt för lärandet. Framförallt får du träffa andra unga som också är intresserade av skolan. Tillsammans drar vi upp linjerna för framtidens borgerliga utbildningspolitik!

Upplägg: Helgen 14-15:e maj träffas vi för föreläsningar och workshops i Timbros lokaler i Stockholm. Inför utbildningen kommer du att få inläsningsmaterial och utbildningen avslutas med en examensuppgift i form av en kortare skrivuppgift.

Alla deltagare får personlig feedback och möjlighet att utvecklas inom sitt skrivande. Utbildningen kostar 200 kronor. Då ingår kurslitteratur, mat, boende och resor inom Sverige. 

Ansökan stänger 30/3

Läs mer här

Skolboost

  • Genom att söka till Skolboost samtycker du till vår integritetspolicy. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.