Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Klassiker-paketet

Detta exklusiva julpaket finns bara att köpa fram till 17 december kl 15.00.

De bästa argumenten för politisk, ekonomisk och mänsklig frihet. Köp de tre senaste titlarna i Timbro förlags klassikerserie: Frihet att välja, Människans rättigheter och Vägen till träldom till julpris.

99 kr

Frihet att välja
Friheten är farlig och fantastisk. Den gränslösa människan är kapabel till underbara ting men också fruktansvärd förödelse. I Frihet att välja upprättar Milton och Rose Friedman ett bålverk mot förtryck och visar att vi alla bär ansvar för frihetens försvar och dess konsekvenser. Deras undersökningar och slutsatser kom att få stor betydelse efter kommunismens fall, då länderna bakom järnridån stod inför den mycket konkreta uppgiften att återskapa friheten i sina samhällen. Läs mer.

Människans rättigheter
Thomas Paine (1737-1809) levde ett märkvärdigt liv. Han var aktivist i den amerikanska och franska revolutionen. Han blev historiens mest osannolika bästsäljare med politiska pamfletter som sålde i miljonupplagor på två kontinenter. 
Människans rättigheter placerar läsaren mitt i den brinnande tidsanda som drev folk till uppror mot despoter och förtryck. Samtidigt är den ett tidlöst manifest för demokrati och mänskliga rättigheter. Regeringar, skriver Paine, är medborgarnas tjänare, inte deras herrar. Läs mer.

Vägen till träldom
Vägen till träldom beskriver den österrikisk-brittiske ekonomen F.A. Hayek (1899–1992) staten som det verkliga hotet mot människans rättigheter. Därmed ställ​er​ han svurna fiender som fascism, socialism, kommunism och nazism på samma sida mot individens frihet.

Hayek såg den lilla staten som motsatsen till den starkes rätt. Endast i ett fritt samhälle kommer medborgarna frivilligt rätta sig efter andras behov. Endast under en fri marknad kan en välfärdsstat existera utan att sätta individens makt på spel.​ Läs mer.