Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Liberalism-paketet

Den perfekta samlingen för både nybörjaren och experten i liberal teori. Klassisk liberalism, Ny liberalism och Den österrikiska skolan är den perfekta klappen till den som är intresserad av politisk filosofi.

99 kr

Klassisk liberalism: En introduktion utgör en lättillgänglig introduktion till den klassiska liberalismens idéer och tänkare: från John Locke till Robert Nozick, från Voltaire till Ayn Rand. Författaren Eamonn Butler är ekonom och grundare och chef för Adam Smith Institute i London. Boken har översatts till svenska av den liberala skribenten Mattias Svensson.

Ny liberalism introduceras sex samtida tänkare, som har varit betydelsefulla för utvecklingen av liberal filosofi och ideologi under de senaste årtiondena. De politiska filosoferna John TomasiDavid SchmidtzJan Narveson och Michael Huemer, ekonomhistorikern Deirdre McCloskey och socialpsykologen Jonathan Haidt presenteras av sakkunniga svenska författare i var sitt kapitel i denna antologi som sammanställts av Patrick Krassén. De flesta av tänkarna har aldrig tidigare presenterats på svenska.

Johan Hakelius pedagogiska och grundliga introduktion till den österrikiska skolan vänder sig till universitetsstuderande och till alla andra med intresse för en av det senaste seklets mest inflytelserika teoribildningar.