Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Liberalism-paketet

Detta exklusiva julpaket finns bara att köpa fram till 17 december kl 15.00.

Den perfekta samlingen för både nybörjaren och experten i liberal teori. Klassisk liberalism, Ny liberalism och Den österrikiska skolan till paketpris – en perfekt klapp till den som är intresserad av politisk filosofi.

99 kr

Klassisk liberalism
Sverige hör till världens mest frihetliga och individualiserade länder. Trots det har den ideologi som mer än andra betonar just frihet och individualism – den klassiska liberalismen – förblivit en främmande fågel i det svenska ideologiska landskapet. 

Klassisk liberalism: En introduktion utgör en lättillgänglig introduktion till den klassiska liberalismens idéer och tänkare: från John Locke till Robert Nozick, från Voltaire till Ayn Rand. Läs mer.

Ny liberalism
Vad är rättvisa? Vad ger staten legitimitet? Vilka är källorna till välstånd? Liberaler har länge brottats med dessa eviga frågor. I Ny liberalism introduceras sex samtida tänkare, som har varit betydelsefulla för utvecklingen av liberal filosofi och ideologi under de senaste årtiondena.

De politiska filosoferna John Tomasi, David Schmidtz, Jan Narveson och Michael Huemer, ekonomhistorikern Deirdre McCloskey och socialpsykologen Jonathan Haidt presenteras av sakkunniga svenska författare i var sitt kapitel i denna antologi som sammanställts av Patrick Krassén. De flesta av tänkarna har aldrig tidigare presenterats på svenska. Läs mer.

Den österrikiska skolan
“En utmärkt introduktion till den österrikiska skolans analys av marknadsekonomin och det liberala samhällets förutsättningar” – Nils Karlson, statsvetare och nationalekonom, docent

Freud och Wittgenstein, Brahms och Mahler, Klimt och Schiele – sekelskiftets Wien var en intellektuell guldålder utan motstycke. Inom nationalekonomin är “den österrikiska skolan” samlingsbeteckningen för de ekonomer som utmanade såväl positivismen som socialismen och nationalismen. Mer än andra kom Hayek, von Mises och andra liberala ekonomer att, med Johan Hakelius ord, “sätta människan i centrum”. Det är enskilda individer, inte system eller kollektiv, som tillsammans utgör ekonomin. Läs mer.