Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Lögnen om Koppargården – Skandalen bakom Caremaskandalen

Caremaskandalen slog ned som en bomb. I efterdyningarna blev välfärden en av de hetaste politiska frågorna i samhällsdebatten och vinstintresset den mest kontroversiella. Men vad hände egentligen på Koppargårdens vård- och omsorgsboende utanför Stockholm?

129 kr

Bakom de svarta rubrikerna döljer sig en historia som tidningarna aldrig brydde sig om. Om ett konkurrerande kommersiellt intresse med en egen agenda. Om en usel kommunal verksamhet som sakta förbättrades efter att Carema tog över regin, men där patientsäkerheten ständigt hotades av en infekterad konflikt mellan läkare och sjuksköterskor.

Hör personalen berätta om vad som hände när Koppargården i medierna blev synonymt med vanvård av gamla. Läs om vad som hände sedan, när kommunen tog över verksamheten igen och journalisterna drog vidare. Skapade debatten en bättre tillvaro för de äldre? Har äldreomsorgen rimliga förutsättningar idag?

Se intervju med Cecilia Stenshamn.