Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

PAKET: Förorten, Klanen, Mellan klan och stat

Bokerbjudande: tre böcker om klaner och förorten

162 kr

Vad är en klan? Hur stort är problemet med bristande tillit i förorten för polis och myndigheter? Vad innebär framväxten av parallella rättssystem?Kunskapsluckorna är stora om verkligheten i förorterna. Vi har satt ihop ett bokpaket med tre böcker som alla ger nödvändiga perspektiv på en av de stora samhällsförändringarna i Sverige:

Mellan klan och stat: om somalier i Sverige – Per Brinkemos skildring av klansystemen i den somaliska kulturen är en modern klassiker i svensk samhällslitteratur. Med ett nyskrivet förord till 2020 års upplaga.

Klanen – en rad specialister på klankulturer ger sina perspektiv på vad klanen egentligen betyder: historiskt och i nutid, globalt och i Sverige.

 Förorten: ett samhällsvetenskapligt reportage – Peter Esaiassons intervjuer från Bergsjön och Hjällbo ger röst åt dem som berörs mest av debatten: invånarna i förorten. Pocketupplagan från 2020 innehåller ett nyskrivet kapitel.

Pris: 119 kr (ordinarie pris: 162 kr)