Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Rea!

PAKET: Fredrik Segerfeldt

Vad passar bättre till semestern än ett paket med sommarläsning? Nu får du får tre böcker av Fredrik Segerfeldt till specialpris!

Rikslarm i Georgien och andra berättelser om världen vänder Fredrik Segerfeldt upp och ner på många av våra invanda föreställningar. Med lika delar humor och allvar delar han frikostigt med sig av ögonblick, insikter och erfarenheter från sina många resor och möten med människor på fem kontinenter. Alltid med ambitionen att tränga djupare: varför blev det egentligen krig på Balkan? Hur blev Chile rikare än Argentina? Och varför finns det inga pytonormar i Laos?

Från Casablanca till orten är en personlig berättelse om kulturkrockar. Med avstamp i sitt äktenskap med Fatima från Marocko söker sig Fredrik Segerfeldt till den maghrebinska litteraturen för att förstå mötet mellan Europa och den arabisk-muslimska världen. I läsningen av Kateb Yacine, Yasmina Khadra, Leila Slimani och många andra finner han tidlösa skildringar av kampen för erkännande i ett samhälle där din egen grupp är i underläge och av de slitningar och möjligheter som följer av en fler kulturell tillhörighet. Det som i 2020-talets svenska debatt framställs som unikt och omöjligt är historia och levd erfarenhet i andra delar av världen. Längre är inte steget från Casablanca till orten.

Frankrike – en hatkärlekshistoria berättar Segerfeldt om det Frankrike han lärt sig att älska och om landets ekonomiska och politiska vägval som alltjämt väcker frustration. Varför lyckas inte Frankrike genomföra de reformer som skulle generera tillväxt och åtminstone lite grann återupprätta självbilden av en stormakt? Med humor och värme skildrar han spänningarna i den franska självbilden och konflikterna i det franska samhället.

 

399 kr

Tillgänglig som restorder

FREDRIK SEGERFELDT lever upp till många fördomar om en liberal kosmopolit. Han har rest över hela världen, arbetat i flera länder och gift sig på flera kontinenter. Oförtröttligt har han kämpat för öppnare gränser och friare handel. Men till skillnad från nidbilden av en varsomhelstare har han också visat ett stort intresse för platserna, människorna och kulturerna han besökt. Detta är hans femtonde bok.

Du gillar kanske också…