Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Praktisera hos oss

Är du en ung och vill arbeta för ett friare Sverige? Vi erbjuder både betald och obetald praktik. Här kan du skicka in din ansökan för hösten 2021.

Vi erbjuder praktikplatser inom fem olika verksamheter:

Vårt nätmagasin Smedjan söker en praktikant som vill utveckla sina färdigheter inom opinionsjournalistik. Du arbetar tillsammans med chefredaktör Svend Dahl och redaktör Catarina Kärkkäinen. Som praktikant på Smedjan får du möjlighet att arbeta med hela produktionskedjan från omvärldsbevakning och research till textproduktion, redigering och kommunikation samt poddproduktion. Tidigare erfarenhet av skrivande och publicerade artiklar är meriterande. 

Som praktikant inom vår idéverksamhet kommer du att arbeta med Jacob Lundberg, chefsekonom, Caspian Rehbinder, arbetsmarknadsansvarig, och Emanuel Örtengren, välfärdsansvarig. Du gör research, bistår i skrivandet av rapporter och artiklar och hjälper till att planera och arrangera seminarier och utbildningar. Vi ser gärna att du studerar nationalekonomi, statsvetenskap, juridik eller något närliggande ämne. 

Som praktikant på Timbro förlag kommer du jobba med vår bokutgivning, med ett särskilt fokus på bokproduktion. Du arbetar nära Sigrid Tollgård, operativ förlagschef. Vi ser gärna att du studerar statsvetenskap, litteraturvetenskap, kommunikation, marknadsföring eller något närliggande ämne. Tidigare erfarenhet av Photoshop och InDesign är meriterande.

Vi söker också en praktikant som kommer att arbeta med kommunikation. Du bör vara intresserad av politisk kommunikation och ha ett kreativt intresse. Arbetet kan handla om att arbeta med sociala medier, debattartiklar och pressmeddelanden. Det finns också möjligheter för dig som har ett grafiskt kunnande. Vi gör allt ifrån videor för sociala medier till poddar och grafiska inramningar av event. Det är en fördel om du har viss teknisk kunskap, t.ex. ett fotointresse eller kan Photoshop, After Effects, Premiere eller liknande.

Här kan du också söka praktik hos Näringslivets medieinstitut, en mediegranskande organisation som är närstående Timbro och sitter i samma lokaler. Arbetet handlar om att analysera publiceringar i breda nyhetsmedier och att presentera resultat i rapport- och debattform. För det här arbetet är systematiskt researcharbete viktigt. Intresse för medieetik är ett plus. Du kommer att arbeta tillsammans med Mats Olin och Pamina Falck.

Ansökan

Sista ansökningsdag för praktikplatserna är den 31 maj. Tjänsterna kan dock komma att tillsättas löpande. Skicka in CV, ett kort personligt brev och gärna ett par–tre skrivprover (debattartikel, blogginlägg eller kortare akademisk text) eller arbetsprover (om du vill jobba med grafisk kommunikation) genom formuläret nedan.

  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.
  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.
  • Dra filer hit eller
    Accepterade filtyper: pdf, doc, docx, png, gif, jpg.