Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Praktisera på Timbro i höst

Vill du bidra till ett fritt samhälle och samtidigt få värdefulla kunskaper och kontakter? Då ska du söka praktikplats hos oss.

Timbro är Nordens största marknadsliberala tankesmedja. Sedan 1978 har vi som uppdrag att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Det gör vi genom rapporter, bokutgivning, webbtidningen Smedjan, utbildningsverksamhet, seminarier och synlighet i traditionella och sociala medier. Om du delar våra värderingar och vill vara en del av vår verksamhet är du välkommen att ansöka om praktik för hösten 2019.

Till hösten söker vi praktikanter till:
– Vårt arbete inom ekonomisk politik
– Timbro förlag

Som praktikant inom vårt arbete med ekonomisk politik kommer du att arbeta nära vår chefsekonom Jacob Lundberg och projektledare Emanuel Örtengren. Du gör research, bistår i skrivandet av rapporter och artiklar och hjälper till att arrangera vår utbildning Reformakademin. Vi ser gärna att du studerar nationalekonomi, statsvetenskap, juridik eller något närliggande ämne. Tidigare erfarenhet av att arrangera utåtriktade aktiviteter och skrivande av opinionsbildande texter är meriterande. Praktiken är betald och på heltid.

Som praktikant på Timbro förlag kommer du jobba med vår bokutgivning, med ett särskilt fokus på marknadsföring, sociala medier och arrangemang som boklansering. Vi ser gärna att du studerar statsvetenskap, litteraturvetenskap, kommunikation, marknadsföring eller något närliggande ämne. Tidigare erfarenhet av pr-arbete, Photoshop, InDesign och att arrangera utåtriktade aktiviteter är meriterande. Praktiken bör vara en del av din pågående högskoleutbildning, eftersom ingen ersättning utgår.

Timbro är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv och arbetsplatsen ligger i centrala Stockholm.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 5 maj, men intervjuer sker löpande. Skicka in CV, ett kort personligt brev och gärna skrivprov (debattartikel, blogginlägg eller kortare akademisk text) genom formuläret nedan.

  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.
  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.
  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.