Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Redaktör och skribent

Smedjans redaktör och skribent Tobias Samuelsson har gått vidare till nya utmaningar i mediebranschen och vi söker nu hans efterträdare.

Smedjan är tankesmedjan Timbros magasin för opinionsbildande journalistik på marknadsliberal grund. Fem dagar i veckan publicerar vi krönikor, fördjupande essäer, granskningar och reportage som bidrar till långsiktig marknadsliberal opinionsbildning och idéutveckling. 

Som redaktör och skribent arbetar du nära Smedjans chefredaktör Svend Dahl. Du bearbetar andra skribenters texter och tar en aktiv roll i att planera utgivningen, beställa in material och hålla kontakt med Smedjans frilansskribenter. Samtidigt bidrar du varje vecka med egna texter. 

Vi tror att du som söker har några års erfarenhet av redaktionellt arbete, som exempelvis ledarskribent på en borgerlig tidning, och är redo för nästa steg som skribent. Du vill utvecklas särskilt vad gäller att skriva fördjupande texter, granskningar och reportage. Du är prestigelös och trivs i ett stundtals högt arbetstempo på en liten redaktion. Mycket god språkkänsla är en förutsättning för att du ska trivas hos oss, liksom ett intresse för att bearbeta och utveckla andras texter. 

Tjänsten är på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Vi behandlar ansökningar löpande men sista ansökningsdag är 8 april.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Smedjans chefredaktör Svend Dahl (svend.dahl@timbro.se eller 0730-425678)

Sök här

Max. file size: 128 MB.
Max. file size: 128 MB.