Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Tillbaka
Eli Göndör

Programansvarig Integration

Eli Göndör är fil. dr i religionshistoria med inriktning mot islamologi och Mellanöstern. Han är programansvarig för integrationsfrågor på Timbro.

Eli Göndör är fil. dr i religionshistoria och disputerade 2012 vid Lunds universitet på en avhandling om religionens betydelse för unga muslimska kvinnors identitet och självständighet.

Eli Göndör är en profilerad expertkommentator i frågor som rör religiös mångfald. Göndör är också redaktör för antologin “Religionen i demokratin” (Timbro 2013). Läs mer om Eli Göndör på www.eligondor.com/.

Pressbilder

Ett fritt samhälle behöver akademisk stringens

Eli Göndör, integrationsansvarig på Timbro, förklarar varför han kritiserade Magnus Norells förstudie om Muslimska brödraskapet i Sverige som gjorts på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Det är inte ämnet som är problemet, utan genomförandet.

De kom, vi såg, vi segregerade

Assimilation fungerar bättre än multikulturell politik. Svensk lagstiftning utgår från motsatsen. Och politikerna har fullt upp med att uppröras över könsuppdelad gympa, skriver Eli Göndör, programansvarig för integrationsfrågor på Timbro,…