Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Tillbaka
Karin Svanborg-Sjövall

VD

Karin Svanborg-Sjövall är VD på Timbro.

Karin Svanborg-Sjövall är sedan hösten 2014 VD på Timbro. Karin har en fil. kand. i statsvetenskap och Europastudier och är en av Sveriges främsta experter på välfärdsfrågor. 2011 publicerade hon boken Kentucky fried children? Om den svenska valfrihetens rötter och dess fiender om Sveriges ökade andel privata utförare i välfärdssektorn, som 2012 översattes till engelska och presenterades på The Guardians Public Leaders Summit. Karin är en flitig kommentator i svensk och internationell media, däribland The Economist, The Guardian, BBC och Le Figaro. Innan Karin började på Timbro arbetade hon bland annat som chef för Folkpartiets Brysselkontor och som politiskt sakkunnig åt den borgerliga regeringens högskoleminister. Hon har även varit ledarskribent på Sveriges största morgontidning Dagens Nyheter samt haft flera krönikeuppdrag för svenska dags- och kvällstidningar, däribland Kvällsposten och Dagens Samhälle. För att kontakta Karin, skicka ett mail eller ring VD-assistent Birgitta Wöllner på 0701 – 43 73 41.

Vad vill Macron med EU? Karin Svanborg-Sjövall medverkar i Radio Sweden

Den tillträdande presidenten Emmanuel Macron i Frankrike har lovprisats av från svenska politiker, från höger till vänster för sin EU-vänliga inställning. Men vilken väg tar EU med Macron vid rodret för en av EU:s mest inflytelserika medlemmar? Karin Svanborg-Sjövall i intervju med Radio Sweden.

#EU

Liberaler ska inte möta högerpopulism med vänsterpopulism

Populism kan inte vara det liberala svaret på populismen. Inte heller är det en bra idé att möta högerkollektivism med vänsterkollektivism. Tvärtom riskerar den otydliga form av liberalism som politiker som Macron står för att förstärka precis de krafter som den säger sig vilja bekämpa. Timbros VD Karin Svanborg-Sjövall svarar Andreas Eriksson.

Ideologi Liberalism populism

Varning för pojkbandsliberalismen

När populisterna möter motstånd från vackra, goda, leende män med oklar politisk agenda finns risken att mediedramaturgin förvandlar politiken till en ändlös, andlös ambulerande dokusåpa. Timbros VD Karin Svanborg-Sjövall varnar för pojkbandsliberalismen.

populism

Borgerligheten borde plocka upp Löfvens kastade handske

Det är dags för borgerligheten att ta upp Löfvens kastade handske och tänka nytt. Ett vinstförbud kan inte förenas med valfrihet och valfrihet ger inte nödvändigtvis lika utfall. Timbros VD Karins Svanborg-Sjövall skriver att borgerligheten borde se Reepalus välfärdsutredning som en utmaning och flytta fram sina positioner istället för att vara defensiva. Ta vid där debatterna slutade efter valfrihetsreformerna för 25 år sedan.

Välfärd

Borgerlighet i Kristid

Inledningsanförande av Karin Svanborg-Sjövall på Stiftelsen Fritt Näringslivs höstkonferens i Warszawa, 3 november 2015

Vilket EU vill de ha?

Timbro har i två rapporter granskat samtliga 20 svenska Europaparlamentariker. Detta är den andra delen i granskningen – Vilket EU vill de ha? – där Kristdemokraterna, Moderaterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet…

#EU

Vågmästarna: Vem gör skillnad i Europaparlamentet?

Inför Europaparlamentsvalet pratar nästan alla svenska partier om ”subsidiaritet”, den närhetsprincip som anger att beslut ska fattas så nära medborgarna som möjligt. Vad som sällan framkommer är att synen på…

#EU