Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

231: Ideologipodden –Radikalism och avantgarde

Den här veckan gästas Smedjans poddflöde av Ideologipodden, som bjuder på ett avsnitt om radikalism och avantgarde under decennierna före 1968. Utgångspunkten är den nya antologin Radikalism och avantgarde: Sverige 1947-1967 (Timbro förlag).

Denna vecka gästas Smedjanpoddens flöde av vår systerpodd Ideologipodden!

Mellan 1947 och 1967 förändras Sverige i grunden. Teknisk, social och politisk utveckling stöper om samhället. Rekordårens välstånd och framåtanda möjliggör stora förskjutningar när invanda föreställningar utmanas. 

Vilken utveckling föregick de två decennierna före märkesåret 1968? Vilka personer möjliggjorde den? Och hur gick det egentligen till avantgardet blev mainstream?

I veckans avsnitt tar Ideologipodden utgångspunkt i den nya antologin Radikalism och avantgarde: Sverige 1947-1967 (Timbro förlag). Det handlar om folkhemmets radikaler, den skandinaviska estetiken, begreppet radikalism och mycket mer. Gäst är Christian Abrahamsson, doktor i kulturgeografi och en av bokens redaktörer. Programledare är Amanda Broberg. 

Prenumerera på Smedjanpodden via AcastPodcaster, Spotify eller lyssna på avsnittet nedan! Även Ideologipodden hittar du i AcastPodcaster och på Spotify.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean