Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Bostadsboost

Bostadsboost är Timbros snabbutbildning om bostadspolitik. Under två helger möter du några av Sveriges tyngsta experter inom hyres- och bostadspolitik, testar på praktisk opinionsbildning och beger dig ut i verkligheten på stadsvandring. Bostadsboost riktar sig till dig som är ung (mellan 20 och 30 år), med en marknadsliberal värdegrund och påbörjade eller avslutade högskolestudier.

Bostadsmarknaden berör alla. I dag stängs många unga ute från bostadsmarknaden genom långa köer och höga priser. Bostadspolitiken är ett av de mest omdebatterade politikområdena och ständigt kommer nya förslag.

Bostadsboost är Timbros snabbutbildning om bostadspolitik. På utbildningen kommer du få träffa likasinnade, lyssna på några av Sveriges tyngsta tänkare inom bostadspolitik, testa på praktisk opinionsbildning och ge dig ut i verkligheten på stadsvandring. Bostadsboost riktar sig till dig som är 20–30 år och har en marknadsliberal värdegrund.

Ansökan till Bostadsboost har nu stängt.

Innehåll

Utbildningen fokuserar på bostadsmarknadens problem – bland annat hyresregleringen, markanvändningen och det kommunala byggandet. Du kommer få möjlighet att diskutera med några av de skarpaste liberala politikerna, akademikerna och opinionsbildarna inom svensk bostadspolitik och vässa kunskaperna i skrivande och opinionsbildning.

Upplägg

Bostadsboost omfattar två helger (lördag–söndag). Den första träffen äger rum i Lund (5–6 juni 2021, observera nytt datum), och den andra i Timbros lokaler i Stockholm (19–20 juni 2021). Under helgerna varvas föreläsningar med andra fysiska besök.

Timbro följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och planerar utbildningens upplägg utefter dem. Utgångspunkten är att utbildningen ska hållas på plats, med iakttagande av gällande lagar, förordningar och rekommendationer.

Utbildningen avslutas med en skriftlig uppgift. Alla deltagare får personlig feedback och möjligheter att utvecklas inom sitt skrivande.

Utbildningen kostar 300 kr. Då ingår litteratur, mat, boende och resor.

Tidsplan
Ansökan öppnar: 24 mars
Sista ansökningsdag: 30 april
Besked om antagning: 15 maj
Utbildningsstart: 5 juni