Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Digitala Akademin

Digitala Akademin grundades 2015 och har utbildat över 175 talanger i digital opinionsbildning. Utbildningen riktar sig till unga personer med liberala och borgerliga värderingar som har ett samhällsengagemang för frihet utanför eller inom partipolitiken och vill lära sig mer om digital kommunikation. Varje termin är det många som vill knipa en av de 25 platserna.

Sök Digitala akademin!

Träffarna

Utbildningen pågår under en termin med sammanlagt sju träffar, där du som deltagare får träffa experter på sociala medier och politisk opinionsbildning och besöka relevanta organisationer och företag. Dessutom får du möjlighet att arbeta praktiskt med ljud-, bild- och filmredigering.

Till utbildningen hör kurslitteratur och vi diskuterar löpande nyheter inom digital opinionsbildning. Som deltagare får du tillbaka lika mycket som du är beredd att ge, men möjligheterna att utvecklas som digital opinionsbildare är stora.

Hackathons

Under utbildningen anordnas också “hackatons”, vilket är intensiva dagar där du som deltagare producerar och gör om viralt innehåll för sociala medier. Här går vi också igenom de senaste gratisverktygen som underlättar ditt opinionsarbete. Styrkan med hackathons är att alla deltagare hjälps åt, stöttar varandra och kompletterar varandras digitala svagheter.

Alumner

Efter avslutad utbildning blir du som deltagare inbjuden till vårt alumninätverk som i dag består av över 175 digitala alumner. Där fortsätter fortbildningen genom att vi delar det senaste inom digital opinionsbildning med varandra.

Deltagaravgift

Att delta i Digitala Akademin kostar 500 kronor per termin. Då ingår mat och kurslitteratur.