Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Frihetsspararna

Är du intresserad av aktier och sparande, men vill förstå mer om den politiska världen? Då är Frihetsspararna något för dig. Under två helger lär du dig mer om de politiska beslut som påverkar privatekonomin. Tillsammans med experter djupdyker vi i aktuella frågor, från amorteringskrav till kapitalskatt.

Ett eget sparande lägger grunden för självständighet och frihet. Med tryggheten som ett eget kapital för med sig kan man våga säga upp sig, lämna en destruktiv relation eller våga satsa på sina idéer i ett nytt företag.

Men hur ser kopplingen ut mellan hur vi sparar i Sverige, och vilken typ av politik som bedrivs egentligen? 

Finanstwitterprofilen Olivia Karlsson startar nu en kort utbildning på Timbro om sparandets värde och kopplingen mellan personlig ekonomisk frihet och marknadsliberala idéer. Den riktar sig främst till aktieintresserade som vill förstå mer om politik och opinionsbildning. 

Vi kallar utbildningen för Frihetsspararna.

Innehåll

Utbildningen ger en introduktion till hur sparandet ser ut i Sverige idag och hur det har sett ut historiskt. Dessutom gör vi nedslag i aktuella politiska frågor som exempelvis amorteringskravet och PPM-systemets omstöpning, och försöker förstå frågorna ur ett marknadsliberalt perspektiv.

Upplägg

Frihetsspararna omfattar två helger (lördag–söndag). Den första träffen äger rum i Stockholm i Timbros lokaler 12–13 juni, och den andra 14-15 augusti 2021.

Timbro följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och planerar utbildningens upplägg utefter dem. Utgångspunkten är att utbildningen ska hållas på plats, med iakttagande av gällande lagar, förordningar och rekommendationer.

Utbildningen avslutas med en skriftlig uppgift. Alla deltagare får personlig feedback och möjligheter att utvecklas inom sitt skrivande.

Utbildningen kostar 300 kr. Då ingår litteratur, mat, boende och resor.

Tidsplan

Ansökan öppnar: 19 maj
Sista ansökningsdag: 30 maj
Besked om antagning: 31 maj
Utbildningsstart: 12 juni