Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Klimatliberalerna

I dag är liberala klimatvänner rödlistade. Den biologiska mångfalden i klimatdebatten är hotad. Vill du också ha en omställning som fungerar för både klimatet och människan? Bli en del av en liberal miljörörelse: Sök Klimatliberalerna 2023!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

De globala utsläppen måste minska. Att göra det utan att rulla tillbaka mänsklig utveckling är nödvändigt. För att lyckas krävs en marknadsliberal klimatpolitik.

På Timbros spetsutbildning Klimatliberalerna får deltagarna träffa framstående personer från akademi och näringsliv. Du som blir antagen får bland annat lära dig om hur dagens klimatpolitik är utformad, om skogens klimatnytta, gruvans betydelse för omställningen och prissättning av koldioxid. Fokus kommer att vara på hur marknad och innovationer driver omställningen mot en grönare planet.

Klimatliberalerna riktar sig till dig som är ungefär 20–30 år och har en marknadsliberal värdegrund.

Upplägg: Klimatliberalerna består av två helger i Timbros lokaler i Stockholm. Under 2023 kommer dessa helger vara 6-7 maj och 3-4 juni. På utbildningen varvas gruppövningar med föreläsningar och studiebesök. Klimatliberalerna avslutas med en skrivuppgift i form av antingen en debattartikel, krönika eller rapportidé som ni får feedback på.

Utbildningen kostar 300 kr att gå. Då ingår litteratur, mat, boende och resor inom Sverige.

Klimatliberalerna 2023 leds av Joakim Broman och Mikael Blomstrand.

Vid frågor, kontakta: klimatliberalerna@timbro.se

Ansökan: Antagning till utbildningen sker löpande, vilket innebär att vi kommer att börja anta personer till utbildningen redan innan sista ansökningsdatum. Ansökan görs i formuläret nedan. Sista ansökningsdatum är 9 april 23:59.