Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Röster om programmet

Hannes Kataja

Sommarsmedjan var en inspirerande och lärorik tid. Att få chansen att diskutera nationell och internationell politik, genomföra omfattande research till rapporterna och få vara med och skriva artiklar är saker som jag för alltid kommer bära med mig. Skulle rekommendera alla samhällsintresserade personer med en borgerlig kompass att söka till Sommarsmedjan. Kommer för alltid att vara tacksam för att jag fick vara med i första omgången av smedjan.

Hannes Kataja är ombudsman för Moderaterna i Örebro län. Han har tidigare varit presschef på Attendo samt kommunikationschef på Fastigo. 

Warda Fatih

Sommarsmedjan ger nya röster möjligheten att undersöka, forma och beskriva lösningar på såväl obelysta som vedertagna problem och utmaningar. Utöver möjligheten att få sammanställa sina resultat i en faktisk rapport ger det också en direkt ingång i en opinionsbildande plattform med möjlighet att snabbt etablera sig i debatten. Sommarsmedjan har givit mig flertalet nya bekantskaper, nätverk och samarbeten. Men inte minst har Sommarsmedjans format lösningar på faktiska politiska problem. Det en sommarsmed skriver om idag, blir inte sällan grunden för de politiska partiernas policy imorgon.

Warda Fatih är vice ordförande för Centerstudenter.

Simon Westberg

Sommarsmedjan är en utmärkt introduktion till hur det är att arbeta med projekt, opinionsbildning och ta ett helhetsansvar från ax till limpa. Att ha den kompetensen gör det möjligt för en att ta och bära ansvar oavsett var man senare hamnar i livet. Men framförallt så är det ett av de roligaste sommargiggen en ung frihetligt sinnad person kan ha i Sverige på 2020-talet.

Simon Westberg är talskrivare i Kristdemokraternas partiledarstab.

Johan Paccamonti

Möjligheten, och friheten, att jobba på Timbro en hel sommar var bland de roligaste sommarjobben jag haft. Researcharbete, studiebesök samt många och långa politiska diskussioner gjorde det till en fulländad sommar. Har du minsta lust att fördjupa politisk och är sugen på att få friheten att skriva en egen idérapport – sök Sommarsmedjan.

Johan Paccamonti är budgetchef för Moderaterna.