Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Vanliga frågor

Vad är Sommarsmedjan, ett arbete eller en utbildning?

Sommarsmedjan ska betraktas som ett sommarjobb med utbildningsinslag. Du som medverkar i Sommarsmedjan anställs för två månader, att fördela under sommaren enligt överenskommelse.

Vilka kan gå Sommarsmedjan?

Du bör vara mellan 20 och 30 år gammal och dela Timbros grundvärderingar om ett öppet samhälle och en fri marknad. Vi ser helst att du har en påbörjad eller avslutad högskoleutbildning inom ett relevant ämne som till exempel nationalekonomi, statsvetenskap, juridik eller journalistik.

Jag bor inte i Stockholm. Kan jag söka ändå?

Sommarsmedjan genomförs i Stockholm och välkomnar sökanden från hela landet.

Varför behöver jag skicka med ett rapport- eller artikelförslag i min ansökan?

Ditt förslag är ett sätt för Timbro att se om du förstår vad det innebär att skriva en rapport eller Smedjanartikel. Förslaget behöver dock inte nödvändigtvis vara det projekt som du sedan kommer att arbeta med. Vi har en del färdiga idéer som kan bli aktuella för Sommarsmedjan.

Vad ska jag tänka på när jag skriver rapportförslag?

  • Rapporten ska vara väl avgränsad och ha en tydlig slutsats.
  • Rapporten ska ligga inom ramen för Timbros arbete för fria marknader, personlig frihet och öppna samhällen.
  • Den får gärna handla om något av dessa policyområden: arbetsmarknadsfrågor, välfärdsfrågor, skatter, bostadspolitik eller miljöpolitik.
  • Rapporten ska helst bidra med någon ny information till samhällsdebatten, snarare än att upprepa redan kända fakta eller argument.