Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Röster om utbildningen

Siri Steijer

Att gå Stureakademin är en av de bästa sakerna jag gjort. Utbildningen rör sig mellan teoretiska, ideologiska resonemang och praktiska, dagsaktuella politiska frågor, vilket ger nycklar till framgångsrik opinionsbildning. Tack vare allt skrivande och den tuffa textkritiken utvecklades jag också mycket som skribent under utbildningen. Dessutom erbjuder alumniföreningen ett ovärderligt nätverk. 

Siri Steijer är pressekreterare åt Moderaternas partiledare. Siri, som gick utbildningen 2013, har tidigarearbetat som bland annat programansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Timbro och som pressekreterare på Företagarna. 

Gabriel Ehrling Perers

Det finns många vägar till ett starkt intresse för samhällsfrågor och politik. Det märktes på Stureakademin och det gillade jag. Formatet var härligt, men också ovant för mig. I efterhand inser jag hur nyttigt det var med långa dagar av ideologiska diskussioner och teoretiska problem. En för mig viktig lärdom var vilken mångfald av sakpolitiska slutsatser som ryms i ett rum av människor som samsas om en liberal vinjett. Jag blev stärkt i min egen uppfattning, men också mer ödmjuk inför andras.

Gabriel Ehrling Perers är chefredaktör och ansvarig utgivare på Avesta Tidning. Gabriel, som gick utbildningen 2012, är även chefredaktör för Liberal Debatt.

Henrik Edin

Stureakademin har varit avgörande för de vägval jag har kunnat göra och för var jag är i dag. Utbildningen är fantastiskt rolig. Den är även en dörröppnare till fortsatta äventyr.

Henrik Edin, som gick utbildningen 2014, är före detta förbundsordförande för Liberala ungdomsförbundet.

Johan Berggren

För mig som vuxit upp utomlands och därmed aldrig varit med i något politiskt ungdomsförbund erbjöd Stureakademin allt det där som jag missat: en bred introduktion till den svenska borgerligheten och de politiska ideologierna, spännande och lärorika seminarier av en rad imponerande föreläsare, stimulerande debatter och samtal kring de stora frågorna samt förmånen att få lära känna ett antal dynamiska, tänkande individer vars vänskap och erfarenheter jag värdesätter högt. Kort sagt, Stureakademin är bland det bästa jag har gjort!

Johan Berggren, som gick utbildningen 2007, var tidigare biträdande partisekreterare för Moderaterna.

Lydia Wålsten

Här hittar du dina bästa vänner och dina eviga meningsmotståndare, men framför allt får du många människor i ditt nätverk som kommer att stötta dig framöver. Du kommer se tillbaka på året som det bästa i ditt liv, där du blev smartare, bättre och mer ödmjuk samtidigt som du fick träffa alla de där ideologiska människorna du misstänkte fanns någonstans, men aldrig hittade.

Lydia Wålsten är ledarskribent på Svenska Dagbladet. Lydia, som gick utbildningen 2007, har tidigare arbetat som projektledare och kommunikationschef på Timbro samt varit konsult på Kreab.

Nima Sanandaji

De seminarier som anordnas är alltid intressanta och intellektuellt stimulerande. Inte minst ges möjligheten att under ett år knyta kontakt med ett gäng ambitiösa och duktiga skribenter. Den enda nackdelen är att utbildningen endast varar ett år.

Nima Sanandaji, är teknologie doktor och vd för tankesmedjan European Centre for Entrepreneurship and Policy Reform. Nima, som gick utbildningen 2005, har skrivit flera böcker bland annat för Timbro.

Mathias Sundin

Stureakademin har betytt oerhört mycket för mig. Förutom all intressant litteratur, alla intressanta diskussioner och alla suveräna föreläsare så hjälpte det mig i min egen process, där mina egna åsikter formades. Jag kan ta en fråga, vilken som helst, fundera på den filosofiskt, komma fram till en åsikt och framförallt väga den åsikten mot den verklighet vi lever i. 

Mathias Sundin är ordförande för Warp Institute. Mathias, som gick utbildningen 2004, var tidigare riksdagsledamot för Liberalerna.

Fredrik Kärrholm

Stureakademin ger inte bara en ökad förståelse för politik och opinionsbildning. Det är en utbildning som genom både föreläsare och deltagare slipar förmågan att analysera, kritisera och kommunicera. En utbildning som är till nytta oavsett ambitioner och yrkesmässiga inriktningar.

Fredrik Kärrholm, som gick utbildningen 2010, är polis, kriminolog och författare till Polishandboken.