Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

50 historier om USA

Varför kallas Delaware »The First State«? Varför skiljer sig Louisianas lagstiftning från alla andra delstaters? Hur blev Silicon Valley världens främsta högteknologiska
kluster?

Alla svenskar påverkas ständigt av impulser från USA. Men vad vet vi egentligen om de olika delstaterna?

I 50 historier om USA tar Anders Johnson ett bredare grepp om USA:s inre förhållanden än vad som tidigare gjorts i den svenska litteraturen om USA. Delstat för delstat skildrar han USA:s historia, med fokus på politik, ekonomi och kultur. Vi får veta hur delstaterna brukar rösta, var olika företag har grundats och hur delstaterna skildrats i film, litteratur och musik.

 

”50 historier om USA är genomarbetad och späckad med intressanta fakta utan att för den skull kännas tung. Citat, snygga illustrationer och bilder blandas med text och boken passar lika bra att läsa från pärm till pärm som att plocka fakta ur när den amerikanska presidentvalrörelsen på allvar tar fart i höst.”

– Christina Glassel, Tidningen NU

 

”Författaren lyckas väl med sitt syfte och bidrar till att öka kunskapen om delstaterna. 50 historier om USA har en tilltalande layout med ett slösande rikt bildmaterial som tillsammans med den genomarbetade och klara strukturen stimulerar läsningen. Den pedagogiska utformningen underlättar dessutom möjligheten att göra jämförelser mellan delstaterna. En kortfattad sammanfattning över USA:s historia och statsskick med en förteckning över presidenter och vicepresidenter samt ordförklaringar och person- och sakregister underlättar läsningen. Denna väl genomarbetade och lättlästa bok vänder sig till en bred samhällsintresserad allmänhet med intresse för amerikansk historia och politik. Boken är ett utmärkt komplement till övrig information inför och under den kommande presidentvalskampanjen.”

Christer Olsson, BJT, 5 av 5.

259 kr

I lager (kan restnoteras)

Anders Johnson är verksam som författare i Stockholm med inriktning på politisk och ekonomisk historia. Han har skrivit eller medverkat i över 160 böcker.

Du gillar kanske också…