Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Jobba hos oss

Vill du arbeta hos oss? Då finns det flera vägar att gå.

När vi söker fasta medarbetare hittar du annonsen här, men det är inte ofta vi gör det. Men det finns andra sätt. Dels har vi utbildningsprogrammen Stureakademin, Digitala Akademin och Reformakademin som ger dig en inblick i vårt arbete och hjälper dig att utvecklas som opinionsbildare vilket kan leda fram till att du exempelvis kan publicera en rapport hos oss.

Vi är alltid öppna för bra idéer, så tveka inte att skicka in ett synopsis på en rapport eller ett projekt om du tror att det ligger i linje med vår verksamhetsidé.

Just nu söker vi:

Gå en utbildning

Ideologisk utbildning i ett år: sök Stureakademin.
Digital kommunikation i ett halvår: sök Digitala Akademin.
Ekonomisk politik under en termin: sök Reformakademin.

Sök praktik

För dig som studerar på universitet eller högskola erbjuder vi praktikplats. Du som söker praktik bör vara intresserad av opinionsbildning och vi tror att du läser statskunskap, nationalekonomi, juridik, statistik, företagsekonomi, historia eller journalistik/kommunikation. Särskilt meriterande är om du kan uppvisa att du är en duktig skribent. Sök genom att kontakta vår chefsassistent Birgitta Wöllner.

Pitcha en idé: böcker, rapporter och briefing papers

Vi är alltid på jakt efter bra idéer. Tror du att du har en sådan, kontakta oss. Det enklaste sättet är att titta under fliken ”Vi på Timbro” för att se vem hos oss som är ansvarig för det område som ditt projekt skulle falla under och kontakta den personen direkt. Det hjälper om du skriver ett synopsis, där det framgår vad din frågeställning, metod och dina hypoteser är så blir det enklare för oss att svara snabbt.

Är du osäker på vem du ska kontakta kan du maila din idé till vår chefsassistent Birgitta Wöllner. Även om det inte skulle leda fram till något projekt är det alltid värdefullt för oss att känna till ditt engagemang. 

Timbro förlag ger vi ut böcker på eget initiativ och våra handläggningstider är längre än för andra delar av organisationen. Har du ett manus du tycker att vi bör se, kontaktar du vår förlagschef. Du behöver ha ett synopsis och ett provkapitel för att vi ska kunna ta ställning till din idé.