Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Om oss

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.

Tankesmedjor har till skillnad från politiska partier och de flesta andra slags organisationer inget samlat program med fastställda åsikter i en lång rad frågor. Det gäller även Timbro. Det som förenar medarbetarna hos oss är ett antal övertygelser: rätten att utforma sitt eget liv, att valfrihet är viktigare än ekonomisk jämlikhet och att politikens makt över människor och företag behöver minska.

Varje år ger vi ut böcker, rapporter och briefing papers. Vi arrangerar seminarier, erbjuder nätverk, genomför utbildningar samt producerar filmer och podcasts. Många av våra medarbetare är framstående debattörer och medverkar regelbundet i samhällsdebatten. Vi har cirka 20 anställda, men den löpande verksamheten bygger på betydligt fler än våra fasta medarbetare. Stora delar av idéutvecklingen och opinionsbildningen utförs av personer som anlitas för enskilda uppdrag.

När Timbro grundades 1978 var uppdraget att vinna nya generationer för liberalismens idéer. Det arbetet är evigt. Sedan 2003 driver vi idéutbildningen Stureakademin. Den ettåriga utbildningen är uppkallad efter Sture Eskilsson som i början av 1970-talet initierade ett arbete som i slutet av decenniet resulterade i grundandet av Timbro. Vårt utbildningsutbud har genom åren vuxit och numera erbjuds sex utbildningar och program inom ramen för Campus Timbro.