Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Ekonomiska sofismer

Få idéer har gjort större skada än protektionsmen. Men ingen har avslöjat den absurda logiken bakom tullar och handelshinder med större elegans än Frédéric Bastiat.

179 kr

Ekonomiska sofismer inkluderar några av Bastiats mest berömda satiriska essäer. Här berättar han om stearinljustillverkarna som försöker blockera solen för att förhindra konkurrens. Och hur den logiska förläningen av tullförespråkarnas argument vore att förstöra järnvägen: varför krångla till det med tullar när man kan omöjligöra handel? Klicka här för att se lanseringsseminariet.

Om Frédéric Bastiat

Frédéric Bastiat är en av den liberala idéhistoriens mest läsvärda författare. Hans välformulerade försvar av frihandel och äganderätt har inspirerat många och är lika relevant i dag som när det först formulerades på 1840-talet. Ekonomiska sofismer är en samling essäer som Bastiat publicerade i ekonomiska tidskrifter på 1840-talet. Detta är första gången essäsamlingen ges ut i sin helhet på svenska. Förordet är skrivet av Adam Cwejman, ledarskribent på Göteborgsposten.