Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Från Casablanca till orten

215 kr

Tillgänglig som restorder

FRÅN CASABLANCA TILL ORTEN är en personlig berättelse om kulturkrockar. Med avstamp i sitt äktenskap med Fatima från Marocko söker sig Fredrik Segerfeldt till den maghrebinska litteraturen för att förstå mötet mellan Europa och den arabisk-muslimska världen. I läsningen av Kateb Yacine, Yasmina Khadra, Leila Slimani och många andra finner han tidlösa skildringar av kampen för erkännande i ett samhälle där din egen grupp är i underläge och av de slitningar och möjligheter som följer av en fler kulturell tillhörighet. Det som i 2020-talets svenska debatt framställs som unikt och omöjligt är historia och levd erfarenhet i andra delar av världen. Längre är inte steget från Casablanca till orten.

FREDRIK SEGERFELDT är näringspolitisk expert, liberal debattör och författare. Han har en magisterexamen i franska. Han har bland annat skrivit Den svarte mannens börda (2018) och Frankrike – en hatkärlekshistoria (2021). Det här är hans fjortonde bok.

Du gillar kanske också…