Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Individualisterna – Radikaler, reaktionärer och kampen om nyliberalismens själ

”Ett lysande idéhistoriskt arbete.” – The Wall Street Journal

Nyliberalismen är en omtvistad ideologi. För många av dess förespråkare utgör den ett radikalt försvar för den enskilda människan mot överhet, maktmissbruk och kollektivism. För dess motståndare framstår nyliberalismen som ett konservativt försvar för rådande orättvisor.

I sin analys av den nyliberala och libertarianska historien erbjuder Matt Zwolinski och John Tomasi ett banbrytande alternativ till samtidens förenklade förståelse. Genom att studera rörelsens framväxt från 1850-talet fram till idag, i såväl USA som Europa, visar Individualisterna hur nyliberalismen länge har kännetecknats av en djupgående slitning mellan progressiv radikalism och en mer konservativ, rentav reaktionär hållning.

MATT ZWOLINSKI är professor i filosofi vid University of San Diego och expert inom nyliberal politisk teori. JOHN TOMASI är professor i statsvetenskap och filosofi på Brown University. Han har tidigare gett ut boken Free Market Fairness (2012).

”En av de bästa guiderna du kommer hitta till det libertarianska universumet.” – Reason Magazine

”Zwolinski och Tomasi har skrivit den definitiva boken om libertarianska idéer och den sträcker sig fram till idag. De visar att nyliberalismen fortfarande är en vital och fascinerande källa till ideologisk energi och inflytande.” –Tyler Cowen

215 kr

I lager