Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Sanningen som politiskt slagfält

Vem ska ha rätten att avgöra vad som är sant och vad som är falskt? Hur kan alla medborgares rätt till kunskap garanteras? Och vilken auktoritet har kunskapen som grund för politiska beslut?

40 kr

I lager

I Sanningen som politiskt slagfält skildras och konkretiseras något de flesta av oss upplever: En politiserad kamp om vad som är sant som tar sig uttryck i allt från USA:s president, konspirationsteorier om etablissemanget, nättroll och vaccinationsmotstånd. Skildringen leder fram till den avgörande frågan: Hur garanterar vi rätten till kunskap i en tid när kampen om fakta och sanning blivit en politisk konfliktyta?

Om författarna
Ulf Bjereld är professor i statsvetenskap. Marie Demker är professor i statsvetenskap och dekan vid humanistiska fakulteten, båda vid Göteborgs universitet.

Stora frågor i litet format
Timbro förlags essäserie presenterar nya och gamla svar på eviga frågor om människan, samhället och politiken. Nya svenska originaltexter varvas med översättningar.