Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Spontan ordning

”Lösningen på samhällets ekonomiska problem är alltid en resa mot det okända.” 

Varför slutar det så ofta i misär och förtryck när experter försöker centralplanera samhället? Hur kan man förklara att civilisation och välstånd är resultatet av miljoner individers spretande viljor och motstridiga önskningar?

59 kr

I lager

I Spontan ordning samlas flera av hans mest centrala texter från många decennier av aktiv verksamhet inom nationalekonomi, filosofi, politik och idéhistoria. De flesta är aldrig tidigare utgivna på svenska. Samlingen ger både en introduktion och en fördjupning i Hayeks tänkande.

 

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

Om Friedrich Hayek

Friedrich Hayek (1899-1992) var en av 1900-talets intellektuella giganter. Han föddes i Österrike och hade doktorsexamen från Wien i både juridik och statsvetenskap. Men det var som en av de ledande ekonomerna i den österrikiska skolan, och som ett av liberalismens största namn, han vann berömmelse. Hayek var verksam bl a vid London School of Economics, och universiteten i Chicago och Freiburg. 1974 tilldelades han Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne.

Du gillar kanske också…