Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Miljö

Vi lanserar Timbro miljöinstitut

Dagens borgerlighet saknar effektiva miljöpolitiska idéer. Därför lanserar vi en ny miljösatsning – Timbro miljöinstitut – där våra grundläggande värderingar om frihet och marknadsekonomi kombineras med en ansvarsfull och innovativ miljöpolitik.

– Högern har förlorat initiativet i den breda miljödebatten. Det ska Timbro miljöinstitut ändra på. Sverige ska ligga långt fram oberoende färg på regeringarna, säger PM Nilsson, vd.

Sveriges miljöpolitik har länge dominerats av vänsterpolitik i form av tillväxtkritik och ett ifrågasättande av företagande, innovationskraft och teknik. Resultatet har blivit högre skatter, snedvridning av marknader och minskad frihet för företagande och människor. Samtidigt saknar högern visioner och egna förslag.

Med Timbro miljöinstitut vill vi ta fram en ny miljöpolitik som främjar grön teknologi, innovationskraft och företagande samtidigt som individens frihet och ekonomisk tillväxt stärks.

På Timbro miljöinstitut kommer Hanna Stenegren, ansvarig för miljö- och klimatfrågor hos oss, jobba tillsammans med Simon Wakter, civilingenjör inom kärnenergiteknik.

Läs PM Nilsson, Hanna Stenegren och Simon Wakters debattartikel om Timbro miljöinstitut i Aftonbladet Debatt här.