Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

116: Migrationskommitténs misslyckande

”Vi har en politik som ingen kan förklara varför den blir som den blir. Sedan 2015 har vi duckat för de större frågorna och avvägningarna i migrationspolitiken”, säger Adam Danieli i dagens avsnitt med Catarina Kärkkäinen, Benjamin Dousa och Caspian Rehbinder.

Adam Danieli, Caspian Rehbinder, Benjamin Dousa och Catarina Kärkkäinen.

Migrationssamtalen mellan partierna har gått i stå. ”Socialdemokraterna valde makten och Miljöpartiet”, säger Moderaterna. ”Det är såklart väldigt positivt för oss (…) Nu får vi en förutsättning för att den ska kunna vara långsiktig på riktigt, utifrån att vi ska stå upp för asylrätten”, säger Miljöpartiet. 

Men vad innebär egentligen asylrätten? Bör asylrätten eller ett volymmål vara grunden för flyktingpolitiken? Eller skymmer de båda sikten för de avvägningar som migrationspolitiken oundvikligen innebär? Och hur ska man förstå det som har hänt i migrationssamtalen?

Det diskuterar Smedjans Catarina Kärkkäinen och Adam Danieli med Caspian Rehbinder, arbetsmarknadsansvarig på tankesmedjan Timbro och tidigare bland annat politiskt sakkunnig i migrationsfrågor vid Centerpartiets riksdagskansli, och Benjamin Dousa, ordförande för Moderata ungdomsförbundet och senare i höst tillträdande vd för Timbro.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean