Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

121: En ny borgerlig reformagenda

Hur borde reformagendan för ett borgerligt regeringsalternativ inför valet 2022 se ut? Vad kan partierna lära av tidigare framgångsrika framgångsrika borgerliga regeringar och hur skiljer sig dagens samhällsproblem från de som exempelvis alliansregeringarna behövde hantera? Det diskuteras i veckans avsnitt av Smedjanpodden med Mikael Sandström, Martin Tunström, Svend Dahl och Catarina Kärkkäinen.

Martin Tunström och Mikael Sandström. Foto: Pressbilder

Under sommaren har vi på Smedjan publicerat en essäserie på temat ”Från den stora staten till det starka samhället”. Utgångspunkten är att vi står inför en situation där staten i allt högre grad måste prioritera. Det finns områden där den måste träda fram, som exempelvis den klassiska nattväktarstaten, medan det på andra områden, som exempelvis inom delar av välfärden finns starka skäl för politiken att ta ett steg tillbaka. 

I veckans avsnitt av Smedjanpodden diskuterar vi hur dessa tankar skulle kunna ligga till grund för nästa borgerliga regerings reformprojekt. Gäster hos Smedjans Catarina Kärkkäinen och Svend Dahl är denna vecka Mikael Sandström som var statssekreterare i samordningskansliet under alliansregeringarna mellan 2006 och 2014 och Martin Tunström, politisk chefredaktör på tidningen Barometern i Kalmar.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean

Läs alla essäer i Smedjan essäserie