Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

127: Vad krävs för att stoppa gangstervåldet?

”För att vi ska slippa ta till drakoniska åtgärder i ett förvärrat läge behöver vi kraftiga åtgärder, skärpta straff och fler poliser i dag”, säger polisen Fredrik Kärrholm i ett samtal om den nya brottsligheten med Catarina Kärkkäinen och Adam Danieli.

Catarina Kärkkäinen, Fredrik Kärrholm och Adam Danieli.

I veckans avsnitt diskuteras gängkriminaliteten med anledning av den nyutkomna boken Gangstervåld: Den nya brottsligheten skriven av polisinspektören och kriminologen Fredrik Kärrholm.

Bombattentat och skottlossningar är bara delar av ett större problem som blir allt svårare att komma till rätta med. Hot mot målsäganden och vittnen som skräms till tystnad försvårar. Men det finns förslag på lösningar för att få bukt på problemen.

Läs också: Gangsterkulturen brutaliserar våldet

Vad hände när Sverige fick denna nya och brutala form av kriminalitet? Vad är symptomen och vad är orsakerna? Vad krävs för att stävja våldet, och hur skyddar man medborgerliga fri- och rättigheter samtidigt?

Catarina Kärkkäinen och Adam Danieli diskuterar med Fredrik Kärrholm.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean