Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

135: Så roligt ska vi inte ha det under pandemin

”Din näringsverksamhet ska inte vara utlämnad till en byråkrats godtycke.” Mattias Svensson berättar i veckans avsnitt om Sveriges alkoholpolitiska historia och hur det gick till när näringsidkare fick rättigheter gentemot myndigheter och det kommunala vetot mot alkoholförsäljning avskaffades.

Mattias Svensson och Hans Seerar Westerberg.

Veckans avsnitt handlar om alkoholpolitik med anledning av restaurangnäringens kris. När många frågar sig vad som kan hjälpa krögarna är serveringstillstånden och reglerna kring alkoholförsäljning en av sakerna som man tittar på – till exempel att låta restaurangerna bli fristående återförsäljare.

Vad skulle de innebära för restaurangerna och kunderna? Och varför kan restauranger redan göra hemleveranser av mat och vin? Det diskuterar Smedjans Catarina Kärkkäinen och Tobias Samuelsson med Hans Seerar Westerberg, forskare vid Handelns Forskningsinstitut. Dessutom berättar Mattias Svensson, författare av den nyutkomna boken Så roligt ska vi inte ha det: En historia om svensk alkoholpolitik om alkoholpolitik genom historien. 

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean