Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

141: Ny CDU-ledare i Tyskland och konsekvenser för Sverige

”Armin Laschet är mittenkandidaten som har kallts för Angela Merkel i slips. Det innebär en kurs i mitten av politiken, och det är inte första gången striden står mellan den och högerfalangen”, säger Lina Lund, tidigare Berlinkorrespondent för Dagens Nyheter.

Lina Lund, Erik Thyselius, Catarina Kärkkäinen och Alexandra Ivanov.

Armin Laschet valdes i helgen till ny partiledare de tyska kristdemokraterna CDU. Det är ett val som kan komma att påverka inte bara tysk utan europeisk och svensk politik. 

Vem är han och hur blir hans ordförandeskap? Kommer han att bli förbundskansler? Hur kommer det att påverka Sverige? Och vad säger valet av Laschet om de ideologiska och strategiska vägvalen för högern i Europa? 

Catarina Kärkkäinen diskuterar med Lina Lund, journalist och mellan 2016 och 2020 Berlinkorrespondent för Dagens Nyheter, Erik Thyselius, medarbetare på Axess Magasin, och Alexandra Ivanov, talskrivare och EU-rådgivare åt Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. 

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean