Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

142: Krisen i restaurangbranschen

”När det handlar om legala restriktioner bör staten ersätta kostnaderna till hundra procent direkt när beslutet kommer”, säger Patrick Krassén i veckans avsnitt om restaurangbranschens kris och stöden som utlovats från regeringen.

Patrick Krassén, Emanuel Örtengren, PG Nilsson och Catarina Kärkkäinen.

Restaurangbranschen har drabbats hårt under pandemin – allra mest med den senaste tidens restriktioner – och uppmärksammats mycket eftersom det är en stor bransch som sysselsätter många. Omställningsstödet har dock dröjt, och nu har personer från branschen startat ett upprop med kravet att restaurangerna ska få det stöd som har utlovats av regeringen.

Hur allvarligt är läget? Kan man vänta sig fler konkurser framöver? Vad har utlovats till företagen inom olika branscher? Och hur ska man som marknadsliberalt orienterad resonera kring frågan om restriktioner och statliga stöd till företag?

Catarina Kärkkäinen samtalar med PG Nilsson, grundare av Svenska brasserier som bland annat driver Teatergrillen, Sturehof och Riche, Patrick Krassén, näringspolitisk expert på Företagarna, och Emanuel Örtengren, välfärdsansvarig på Timbro. 

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean