Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

149: Bidragskrisen i kommunerna

”Utanförskapet på arbetsmarknaden är som att se ett tåg åka i full fart mot en ravin och inte ha möjlighet att stoppa det”, säger nationalekonomen Sven-Olov Daunfeldt i en diskussion om försörjningsstödet.

Sven-Olov Daunfeldt, Adam Danieli, Catarina Kärkkäinen och Torbjörn Brorsson.

”Försörjningsstödet är en kostnadsbomb för kommunerna”, skriver Adam Danieli i ett reportage. Ökade kostnader för bidrag innebär påfrestningar för många kommuner, och är i många fall sammankopplade med stort utanförskap för individen.

Varför ökar kostnaderna för försörjningsstödet? Vad gör kommunerna för att hejda bidragsberoendet, och vad får de göra? Räcker det, eller måste förändringar i systemet till? 

Catarina Kärkkäinen och Adam Danieli samtalar med Sven-Olov Daunfeldt, professor i nationalekonomi och forskningschef vid Handelns Forskningsinstitut, och Torbjörn Brorsson, moderat kommunalråd i Landskrona.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean