Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

151: Valet handlar om Liberalernas överlevnad

”Det är svårt att landa i någon annan slutsats än att januariöverenskommelsen har varit en katastrof för Liberalerna”, säger Karin Svanborg-Sjövall i veckans avsnitt.

Svend Dahl och Karin Svanborg-Sjövall.

På söndag ska Liberalernas partiråd fatta beslut om partiets vägval inför valet nästa år. Partiledaren Nyamko Sabunis linje är att partiet ska gå till val på att bilda en borgerlig regering som kan söka stöd bland riksdagens alla partier. Partiets andra falang menar att det är ett överordnat mål att hålla Sverigedemokraterna isolerade.

Vad kommer partiet att fatta för beslut på söndag? Vilka idéer och personer definierar falangerna? Kommer Liberalerna åter bli en del av borgerligheten? Och är det där de hör hemma?

Catarina Kärkkäinen samtalar med Karin Svanborg-Sjövall, liberal författare och tidigare vd på Timbro med bakgrund inom Liberalerna, och Svend Dahl, statsvetare och chefredaktör på Smedjan.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean

Läs också: