Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

152: Regeringen saknar återöppningsplan

”Regeringen går tvärtemot vad många europeiska länder gör just nu, och verkar faktiskt inte ens ha en ambition att öppna upp”, säger Emanuel Örtengren i veckans avsnitt.

Emanuel Örtengren, Catarina Kärkkäinen, Johanna Grönbäck och Svend Dahl.

Veckans avsnitt handlar om världen efter pandemin. Snart en och en halv miljon vaccinationer har genomförts. Hur länge är restriktionerna egentligen motiverade, och när kan samhället öppna upp igen?

I Danmark har statsminister Mette Frederiksen låtit meddela att landet ska öppna upp när alla över 50 år har vaccinerats. Men när statsminister Stefan Löfven intervjuades i SVT om detta hade han inga svar att ge. Har regeringen ingen plan för återöppning? Och vad är problemet med vaccinpassen i Danmark?

Catarina Kärkkäinen och Svend Dahl diskuterar med Emanuel Örtengren, välfärdsansvarig på Timbro, och Johanna Grönbäck,  kommunikationschef på forskningsinstitutet Ratio.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean