Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

160: Jämlikhet i marknadsekonomin

”Beskrivningen av näringslivet som en närmast parasitär verksamhet säger någonting om vart delar av den svenska vänstern är på väg”, säger Fredrik Johansson i ett samtal med Benjamin Dousa och Catarina Kärkkäinen.

Benjamin Dousa, Fredrik Johansson och Catarina Kärkkäinen.

Veckans avsnitt handlar om hur jämställdhet och jämlikhet hänger samman med ägande och marknadsekonomi. Kvotering utifrån kön, sexualitet och etnicitet är återigen på kartan, och den eviga tanken att det fria näringslivet i grunden skapar ojämlikhet som politiken sedan behöver jämna ut återkommer inom LO och socialdemokratin.

Stämmer bilden av att samhället präglas av allt djupare klyftor? Hur har reallöneutvecklingen och antalet arbetstillfällen utvecklats över tid? Och vad finns det för svar på frågan om jämställdhet inom näringslivet för den som inte tror på kvotering?

Catarina Kärkkäinen samtalar med Benjamin Dousa och Fredrik Johansson, kommunikationsrådgivare och krönikör i Svenska Dagbladet, Axess och Smedjan.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean

Läs också: