Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

164: Regeringskris och liberala SD-väljare

Stefan Löfven har bjudit in Sverigedemokraterna till att förhandla om grundlags- och migrationsfrågor. Givet att partiets väljare är liberala i synen på skatter och företagande, borde borgerligheten borde kunna bygga något slags samarbete med partiet, säger Benjamin Dousa.

Catarina Kärkkäinen, Benjamin Dousa, Svend Dahl, Linnea Dubois.

Allt om veckans historiska omröstning då en svensk statsminister för första gången röstades bort av riksdagen. Vad kan Stefan Löfven göra nu? Kommer statsministern kalla till extraval? Blir det en borgerlig eller socialdemokratisk regering härnäst? Det diskuterar Benjamin Dousa, Linnea Dubois, Svend Dahl och Catarina Kärkkäinen. 

Dessutom berättar Benjamin om den nya opinionsundersökning som Timbro har låtit Demoskop göra – som visar att partiets väljare är bland de mest liberala när det kommer till ekonomisk politik. Vad innebär det för utsikterna för en borgerlig regering?

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean