Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

170: Sommarresan – En annan del av Sossesverige

”Det är ett resultat av kanske 20 års tillkortakommanden tillbaka i tiden, men det handlar också om en import av människor i kriminalitet som snabbt kliver in i de här strukturerna.” Tobias Samuelsson besöker i Smedjans sommarresa Eskilstuna och samtalar med kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson.

Eskilstuna har en stolt industrihistoria, men har sedan 1970-talet brottats med sociala problem och brottslighet som på senare år bytt skepnad. Tobias Samuelsson besöker en klassisk arbetarstad där det socialdemokratiska styret går sin egen väg.

Med drygt ett år kvar till valet har Smedjan låtit nio skribenter göra nedslag på olika platser i landet. Vad talas det om, och vilka lärdomar kan man dra av platsen? Under sommaren sänder Smedjanpodden dessa essäer inlästa av skribenterna själva. Detta är den sjätte delen av Smedjans resa genom Sommarsverige!

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean