Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

181: Konservatism och liberalism – naturliga fiender eller möjliga fränder?

”Inställningen att de flesta samhällsproblem beror på att staten reglerar och styr för mycket har i dag rentav starkare stöd bland konservativa än bland liberaler.” Det konstaterar Catarina Kärkkäinen i ett samtal om borgerliga ideologier med Linnea Dubois och Henrik Dalgard.

Henrik Dalgard, Catarina Kärkkäinen och Linnea Dubois.

Veckans avsnitt av Smedjanpodden är en djupdykning i olika schatteringar av ideologi inom den breda borgerligheten: skiljelinjer, förklaringar till dessa och möjligheter att samlas med delvisa värderingsvänner kring gemensamma mål. 

Vad innebär konservatism i Sverige i dag? Hur liberal kan konservatismen bli? Hur ser liberaler respektive konservativa på staten? Hur borgerlig är egentligen liberalismen, och vem har tolkningsföreträde?

Linnea Dubois diskuterar med Catarina Kärkkäinen, nytillträdd programansvarig för borgerlig idéutveckling på Timbro, och Henrik Dalgard, skribent på Smedjan.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean