Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

185: Friskolorna och S-kongressen

”För en del socialdemokrater är det viktigaste inte medborgarnas rätt till den bästa utbildningen, utan det kommunala planerarperspektivet", säger Stefan Stern om friskolefrågan inför Socialdemokraternas kongress.

”I Eskilstuna bekämpar Socialdemokraterna segregation tillsammans med Engelska skolan”, skriver Tobias Samuelsson i ett reportage i Smedjan. Samtidigt går partistyrelsen inför helgens kongress fram med förslag om vinstförbud och kommunalt veto mot etableringar av friskolor. 

Vad skulle förslagen innebära för skolor som IES i Eskilstuna? Varför går Socialdemokraterna fram med förslagen? Vad händer inom partiet? Och vilka alternativa reformer av friskolesystemet finns det?

Catarina Kärkkäinen och Tobias Samuelsson diskuterar med Stefan Stern, kommunikationsansvarig på Nordstjernan med en bakgrund inom politiken och som socialdemokratisk statssekreterare, och Adam Cwejman, politisk redaktör på Göteborgs-Posten.

Prenumerera på AcastPodcaster eller Spotify.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean