Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

187: Media missförstår KD

”Budgeten från M, KD och SD visar inför valrörelsen vad det innebär att kunna samtala med alla partier, och det är bland annat 3,4 miljarder mer till vården”, säger Nike Örbrink.

Rikstinget, Kristdemokraternas högsta beslutande organ, har gått av stapeln i Norrköping. Partiet har fattat beslut om sakpolitiska förslag och inriktning för politiken inför valåret, och det är sjukvård, migration, kriminalpolitik och landsbygd i fokus.

Några dagar senare tillkännagavs även att M, KD och SD enats om ett gemensamt motförslag till regeringens budget.

Vad händer inom detta för oppositionen viktiga parti? Vilken roll ska man spela inom borgerligheten? Och stämmer det som många medier uttrycker det att KD har gjort en högersväng?

Catarina Kärkkäinen samtalar med Andreas Carlson, gruppledare för KD i riksdagen och rättspolitisk talesperson, Nike Örbrink, ordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet, och Martin Tunström, politisk chefredaktör på Barometern-OT.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean