Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

212: Till rättshaveristernas försvar

I diskussionen om rättspolitiken dominerar kriminalpolitiken, men vem pratar om individens rätt gentemot staten? I det här avsnittet av Smedjanpodden gör vi i alla fall det, med Martin Tunström från Barometern, Linnea Dubois från FMSF, Adam Danieli och Frida Jansson från Timbro.

Linnea Dubois, Frida Jansson och Adam Danieli. Med på länk är även Martin Tunström.

I diskussionen om rättsfrågor dominerar kriminalpolitiken. Men den största andelen av fall där medborgare har kontakt med juridiken handlar om andra saker överklagade bygglov, CSN-beslut och A-kassa. Hur kan Sverige bli bättre för en enskild som blivit drabbad av felaktiga myndighetsbeslut och vilka partier värnar individens rätt mot staten? Varför kan man se det som en höger/vänster-fråga och hur har det förändrats?

Medverkande är Linnea Dubois, ordförande för Fria Moderata Studentförbundet, Martin Tunström, politisk chefredaktör på moderata Barometern och Adam Danieli, jurist och Timbro-medarbetare. Samtalet leds av Frida Jansson.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean