Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

214: Ekonomi med Ekonomerna

Har de ekonomiska frågorna gjort comeback i politiken efter år av kulturkrig, på grund av skenande bensinpriser och elpriser? John Norell och Jacob Lundberg, båda nationalekonomer, har startat ny Timbropodd om ekonomi.

John Norell, Jacob Lundberg och Frida Jansson.

Så kallade plånboksfrågor har fått ökad betydelse på senaste tiden efter att kulturkriget ebbat ut något. Det handlar om pensioner, inflation och skenande bensinpriser. John Norell, fellow på Timbro, och Timbros chefsekonom Jacob Lundberg har startat podden Ekonomerna på Timbro och medverkar i veckans podd för att berätta hur nationalekonomin kan förklara allt.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean

Not: I avsnittet nämns Katrine Marcals bok ”Det enda könet –
varför du är förförd av den ekonomiske mannen och hur det förstör ditt liv och världsekonomin”. Det hänvisas till boken som ”the economic man” och inte den fulla titeln angiven ovan.

Lyssna på podden ”Ekonomerna” på Spotify eller Podbean.