Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

246: Vad vi kan lära av Göteborgsliberalismen

Smedjanpodden gästas av Ideologipodden som diskuterar Göteborgsliberalismen och vad dagens liberaler kan lära av 1800-talets radikala frihetsförespråkare. Gäster är Henrik Dalgard, skribent i Timbros nätmagasin Smedjan, och Eric Luth, kulturredaktör för tidskriften Libera Debatt. Programledare är Amanda Broberg.

Fria marknader sägs stå i konflikt med ett pluralistiskt kulturliv. Men den som sade det har inte hört om Göteborg i mitten av 1800-talet. I veckans avsnitt gästas Smedjanpodden av Ideologipodden som diskuterar Göteborgsliberalismen.

Varför var den borgerliga offentligheten så stark i 1800-talets Göteborg? Hur fick liberala idéer fäste där? Och vad kan dagens liberaler lära av 1800-talets radikala frihetsförespråkare? Det handlar om tillgängliggörandet av litteraturen, den fria pressens framväxt och renässansmannen Viktor Rydberg. Bland annat.

Gäster är Henrik Dalgard, skribent i Timbros nätmagasin Smedjan, och Eric Luth, kulturredaktör för tidskriften Libera Debatt. Programledare är Amanda Broberg.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean