Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

38: Metoo-miljoner, svensk kultur, bostadspolitik och miljözoner

Att lägga 120 miljoner kronor på ”Metoo-satsningar” är plakatpolitik, Kristdemokraterna har helt rätt i att svensk kultur existerar, bostadspolitiken i Göteborg väcker frågetecken, och Stockholms stad borde sluta trakassera sina invånare.

I veckans avsnitt diskuterar Smedjans redaktörer Lars Anders och Blanche huruvida en informationsbroschyr för 2,5 miljoner kronor är det mest effektiva sättet att bekämpa sexualbrott, apropå de 120 miljoner kronor regeringen Löfven lade på ”Metoo-satsningar”.

Vi pratar även om svensk kultur, en seglivad debatt som Kristdemokraternas Ebba Busch Thor nyligen blåste nytt liv i. Att påstå att svensk kultur inte existerar eftersom mycket är lånat från eller inspirerat av andra länder, är som att påstå att den som ärver en tröja av någon annan inte kan kalla tröjan för sin tröja.

Sedan diskuterar vi ett uttalande om bostadspolitik i Göteborg som är svårt att tolka positivt, innan vi rör oss vidare mot Stockholm och de miljözoner som trafikdirektör Jonas Eliasson kritiserade just innan han förefaller ha tvingats bort från sin post av Daniel Helldén (MP). Per Albin Hansson har ett och annat väl valt ord att säga om den sortens politik.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean